Dostupni linkovi

Medojević i Mandić traže uvođenje vanrednog stanja u C. Gori



Lideri crnogorske opozicije Andrija Mandić i Nebojša Medojević zatražili su danas od predsednika države Filipa Vujanovića uvođenje neke vrste vanrednog stanja u Crnoj Gori radi obračuna sa organizovanim kriminalom, ali je on to, kako su naveli, odbio s obrazloženjem da je bezbedonosna situacija u zemlji stabilna.

Mandić i Medojević kazali su novinarima da su Vujanoviću saopštili ocenu da je bezbedonosna situacija u Crnoj Gori alarmantna, jer državne institucije, kako su naveli, nemaju ni snage ni volje za obračun sa organizovanim kriminalom, dok je predsednik države imao suprotan stav.

Vujanović nam je kazao da, prema podacima koje je dobio od Agencije za nacionalnu bezbednost, organizovani kriminal nije pretnja Crnoj Gori - rekao je Mandić, koji je predsednik Nove srpske demokratije.

Medojević, koji je lider Pokreta za promene, kazao je da je od predsednika Crne Gore traženo i zakazivanje zajedničke sednice Nacionalnog saveza za odbranu i bezbednost i skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, ali ni to nije naišlo na podršku Vujanovića.

Mandić i Medojević su saopštili da su se sa Vujanovićem jedino saglasili da afera listing ne sme da se ponovi.
XS
SM
MD
LG