Dostupni linkovi

O osiguranju na prelazima polovinom januaraPregovori Udruženja osiguravača Srbije i predstavnika osiguravajućih kuća sa Kosova o načinu naplate osiguranja za motorna vozila na prelazima biće održani u drugoj polovini januara 2012. u Beču.

Kako je saopštilo Udruženje osiguravača Srbije, do postizanja konačnog dogovora cena polise za vozila sa tablicama RKS i KS koja ulaze u centralnu Srbiju ostaje nepromenjena i iznosi 100 evra za 30 dana.

Ističe se da 80 odsto od iznosa polise ide u fond za naplatu šteta u saobraćajnim nezgodama, čime su vozači i građani Srbije zaštićeni od materijalnih i nematerijalnih šteta koje bi mogli da pretrpe.

Naplata polise osiguranja za vozila koja sa teritorije Kosova ulaze u centralnu Srbiju počela je u ponedeljak 26. decembra na prelazima Merdare i Končulj.

"Naplata polise osiguranja je jedini način da se spreči da kroz Srbiju prolaze neosigurana vozila", navodi se u saopštenju Udruženja osigravača Srbije (uos.rs), koje okuplja domaće osiguravajuće kompanije.

Kosovske vlasti na administrativnim prelazima sa Srbijom naplaćuju osiguranje od 60 evra za sva vozila registarskih oznaka gradova u centralnoj Srbiji, i ono važi 15 dana.
XS
SM
MD
LG