Dostupni linkovi

Radisavljević: Nove istrage o korupciji u zdravstvu u Srbiji


Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio je nove istrage o korupciji u zdravstvu.

On je u intervjuu za današnje izdanje lista "Blic" kazao da se u nastavku akcije "Kraba" pokrenute zbog korupcije u zdravstvu već vodi istraga o vakcinama i da tužilaštvo očekuju nove istrage jer se, naveo je, pokazalo da je sprega lekara i farmaceuta značajan izvor nezakonitih prihoda.

Radisavljević je odbacio optužbe da je vršio pritisak na policiju kako bi se promenila krivična prijava za zlouptrebe u nabavci vakcine protiv novog gripa, odnosno da bi se izostavilo osam ljudi sa spiska osumnjičenih.

On je naveo da ne pokreće postupke pod političkim i medijskim pritiscima.

"Nažalost, naslućujem na osnovu dešavanja poslednjih dana pokušaj politizacije slučaja sa vakcinama, što verovatno ima veze sa predizbornom kampanjom", kazao je Radisavljević.

Prema njegovim rečima, grdno se vara onaj koji misli da će napadima sprečiti tužilaštvo da radi svoj posao i otvaranje još dva velika predmeta.

Na pitanje koja su ta dva predmeta, tužilac je kazao da ne pokreće predmete u medijima, ali da može da kaže da su ta dva pretkrivična postupka pri kraju.

"Ko je zabrinut zbog istraga u toku, kao i zbog drugih predmeta koje radi ovo tužilaštvo - neću da licitiram. Svestan sam da imam mnogo neprijatelja zbog posla koji radim", naveo je Radisavljević.

On je naveo da napadi na njega, kao i na druge nadležne, pokazuju da je dirnut "osinjak organizovanog kriminala".
XS
SM
MD
LG