Dostupni linkovi

Ante Tomić podnio ostavku u Programskom vijeću HRT-a


Član Programskog vijeća HRT-a Ante Tomić nezadovoljan radom tog tijela odlučio je podnijeti neopozivu ostavku. U kratkom priopćenju koje je poslao medijima Tomić navodi da je 'uvjeren da je Vijeće donijelo neke dugoročno loše odluke, a ne nalazeći nikakvog načina da se stvari promijene u smjeru koji se meni čini boljim, odlučio sam se neopozivo povući iz ovoga tijela'.

Tomić je drugi član Vijeća u nepunih mjesec dana koji je odlučio odstupiti sa svoje pozicije. Podsjetimo, ostavku je prije njega dala Sanja Ivić jer je smatrala da se Vijeće raspalo na dvije struje i da je u slučaju izbora Brune Kovačevića za glavnog urednika HTV-a donijelo krivu odluku, a kritizirala je i Vijeće jer nije izabralo Vladimira Kumbriju za glavnog urednika HR-a iako je imao veliku potporu zaposlenika.

Ante Tomić je također u nekoliko navrata, u javnim istupima, tvrdio da Kovačević nije dobar izbor, a kap koja je prelila čašu, čini se, jest smjena Zorana Šprajca s mjesta voditelja i urednika nedjeljnog 'Dnevnika'. Prije nekoliko dana u izjavi za tportal.hr sam je priznao da snosi krivicu zbog priloga o Vukovaru koji je emitiran na obljetnicu pada grada, a nakon kojeg je pokrenuta čitava lavina.
XS
SM
MD
LG