Dostupni linkovi

Paravinja vraćen u BiH na izricanje presudeOptuženi za pokušaj silovanja i ubistvo maloletnice iz Hrvatske Dragan Paravinja odveden je jutros iz šibenskog zatvora u Sarajevo kako bi prisustvovao izricanju
pravosnažne presude na sudu u Sokolcu.

Paravinju je sud u Sokolcu u julu osudio na dve godine i deset meseci zatvora zbog pokušaja silovanja.

Posle izricanja ove presude, privremeno je izručen Hrvatskoj do okončanja postupka u slučaju nestale 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša.

Županijsko tužilaštvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv Paravinje zbog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić.

Nestala 17-godišnjakinja Antonija Bilić poslednji put je vidjena 7. juna dok je stopirala preko reke Čikole, i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Dragan Paravinja, državljanin Srbije i Hrvatske.

U njegovom kamionu pronadjeni su tragovi krvi nestale devojke.

Paravinja je prvo policiji u BiH, gde je pobegao iz Hrvatske, priznao, a potom povukao priznanje da je ubio Antoniju Bilić, tvrdeći da je iskaz iznudjen batinama.

Paravinja je optužen i za pokušaj silovanja autostoperke juna 2010. na području Omiša, a traži ga i Srbija, gde je pravosnažno osudjen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.
XS
SM
MD
LG