Dostupni linkovi

Odgođena prodaja Mercatora Agrokoru


Još se ne zna hoće li biti potpisan ugovor kojim bi Agrokor kupio Merkator i zaključio posao vrijedan 832 milijuna eura. Nadzorni odbori Nove ljubljanske banke i Pivovarne Laško koji su jučer zasjedali - odgodili su donošenje odluke.

Jučer je, naime, stigla ponuda Eaton Capitala iz Las Vegasa za preuzimanje Pivovarne.

Iako su čelnici Pivovarne već dali Agrokoru suglasnost, ne žele riskirati bilo kakve pravne posljedice. To će odgoditi odluku nadzornog odbora PL-a o prodaji Mercatorovih dionica Agrokoru za najmanje 15 dana jer se mora sastati PL-ova skupština dioničara.

A zbog pritiska oko Merkatora direktor Nove Ljubljanske banke (NLB) Božo Jašovič dao je sinoć neopozivu ostavku. Upravni odbor ovlastio ga je da do izbora novoga i dalje obavlja svoje dužnosti, prenose slovenski mediji.

Ekonomist Jože Damjan, nekadašnji ministar za razvoj u vladi Janeza Janše, izjavio je za Slovensku televiziju da je Jašovič odstupio zbog kritika na račun koordiniranja poslova oko prodaje Mercatora. Radi se o pritiscima koji su došli iz krugova koji zastupaju određene političke i gospodarske interese i lobije, pa i od vlade koja je na odlasku, rekao je.
XS
SM
MD
LG