Dostupni linkovi

Eskalirao medijski i politički rat Radončića i Izetbegovića


Višednevni politički i medijski rat sa žestokim optužbama eskalirao je u subotu između Saveza za bolju budućnost BiH čiji je osnivač Fahrudin Radončić, vlasnik najveće izdavačke kuće Dnevnog avaza i člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića.

Radončićev list Izetbegovića je nazvao 'predvodnikom bošnjačke državne mafije' i u nesvakidašnjem tekstu kolegija 'Dnevnog avaza', Izetvegovića optužio da godinama štiti radikalni islamski vehabijski pokret u BiH i radi na islamiziranju Armije Republike BiH.

Izetbegovića su pozvali da otkrije pojedinosti o politički motivisanim ubistvima u ratu i nakon njega.

"Uredništvo traži odgovore u aferama 'Al-Shiddi', 'političkim ubistvima u AID-u' 'BH Telecomu', 'Selimovićima' i mnogim drugim", navodi se u otvorenom pozivu iz Dnevnog avaza.

Iz Izetbegovićevog ureda odgovoreno je kako je "Fahrudin Radončić nasilnik opasnih namjera, nasilnik nad ljudima i njihovim porodicama, i, što je najopasnije, beskrupulozni nasilnik nad istinom".

"Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poziva građane, naročito Bošnjake, koji su ciljna grupa i glavna meta zlonamjernih manipulacija, da ne dopuste da njihov stav o ljudima i događajima formira Radončićevo privatno stranačko glasilo", navodi se u reagovanju iz Izetbegovićevog ureda.
XS
SM
MD
LG