Dostupni linkovi

Zamenik premijera Kosova: Spremamo plan za severZamenik premijera Kosova i ministar za lokalnu upravu Slobodan Petrović najavio je da će Vladi Kosova početkom 2012. godine uputiti nacrt plana za formiranje opštine na severu Mitrovice, objavila je danas Koha ditore.

"Do sada smo imali mnogo planova koji su se sprovodili i nisu se sprovodili, ali ovo će biti konkretan plan, koji će biti usredsređen na sever, ali sa jednakim
angažovanjima i južno od Ibra", rekao je Petrović za Koha ditore.

On je kazao da će plan biti u skladu sa Ahtisarijevim planom koji predviđa da se na teritoriji opštine Mitrovica formiraju dve opštine: Severna i Južna Mitrovica, sa određenim opštinskim granicama.

Taj plan, takođe, predviđa i zajedničko rukovodstvo Severne i Južne Mitrovice, koje će razvijati funkcionalnu saradnju u okviru svojih nadležnosti, prema sporazumu samih opština.

Prema paketu, zajedničko rukovodstvo će biti sastavljeno od 11 članova, od kojih opštine biraju po pet članova, a rukovodstvom će predsedavati jedan međunarodni predstavnik koga će birati Međunarodna civilna kancelarija.
XS
SM
MD
LG