Dostupni linkovi

Putin: Ako ne budem osećao podršku građana - odlazim



Premijer Rusije Vladimir Putin, koji se kandidovao za mesto predsednika Rusije na izborima 14. marta, izjavio je da ako ne bude osećao podršku građana, neće ostati na toj funkciji.

"Danas se može oslanjati samo na podršku Rusa. Ako te podrške ne bude, vlast tu nema šta da traži. Mogu da vam kažem potpuno konkretno: ako ne budem osećao takvu podršku, koja se ne određuje na nekim sajtovima i na trgovima, već po rezultatima glasanja, i ako vidim da takve podrške nema, neću nijedan dan da ostanem u svom radnom kabinetu", rekao je Putin, odgovarajući na pitanja građana u direktnom TV prenosu.

Kao primarne zadatke na mestu predsednika, on je naveo jačanje demokratskih institucija, duboke reforme, kako bi zemlja bila stabilna, a razvoj nepovratan.

"Važno je da politički sistem bude otporan na spoljne šokove i od raznih prolaznika koji pokušavaju da uđu spolja i utiču na naše unutrašnje političke procese. To se mora seći iz korena”, kazao je on.

Na pitanje kako planira dijalog sa opozicijom, pre svega sa onom "koja je u principu protiv njega" i "finansira se iz inostranstva", Putin je kazao da postoje ljudi koji imaju državljanstvo Rusije "ali rade u interesu strane države i za strani novac".
XS
SM
MD
LG