Dostupni linkovi

Pastor: Vlast u Srbiji se takmiči u laganju


Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor oštro je kritikovao državno rukovodstvo i ocenio da ono nije sposobno da se suoči sa stvarnošću i da, umesto toga, stalno "laže".

Pastor je za novosadski Magyar Szo ocenio da u Srbiji "nema takvog čoveka zdrave pameti koji veruje u istinitost sadržaja rečenice 'i Kosovo, i Evropa'".

"To govori samo za sebe da srpska unutrašnja politika, na čelu sa šefom države, nije sposobna da se suoči sa stvarnošću i da nema hrabrosti da sa njom suoči društvo. U toku je stalno laganje", rekao je Pastor.

On je naveo da je "ovde na delu takmičenje u laganju".

"Predsednik države i ostali nadležni stalno lažu o novim uslovima koje treba ispuniti. A istina je da je Vlada Srbije pre godinu i po prihvatila odluku na osnovu koje su postali jasni koraci koje je potrebno učiniti u interesu dobijanja kandidature", naveo je lider SVM-a.

Prema njegovim rečima, mnogo šta je urađeno, ali ima stvari koje nisu i dokle god to ostane tako, do tada nema statusa kandidata.

"Od kandidature će nečeg biti tek kada srpsko državno rukovodstvo proguta svu maglu, ili odluči da više neće jesti maglu", poručio je Pastor.

On je ocenio da srpska unutrašnja politika "ide sve dublje u šumu, bez da bi je bilo ko na to primoravao", te da je sada već "toliko duboko u šumi, da ne nalazi put koji vodi iz nje".
XS
SM
MD
LG