Dostupni linkovi

Lukšić sumnja da će se afera "listing" razrešiti


Crnogrski premijer Igor Lukšić izrazio je u sredu sumnju da će afera "listing" biti rasvetljena i ocenio da taj slučaj pokazuje "deficit funkcionalnosti" državnih organa iz sektora bezbednosti.

Lukšić je u parlamentu rekao da ne misli da je direktor policije Veselin Veljović "odgovoran za izbijanje afere" listing, ali i ukazao da "deficit funkcionalnosti pojedinih državnih organa iz sektora bezbednosti zahteva posebnu pažnju vlade".

Dnevni list "Dan" objavio je nedavno telefonske listinge koji ukazuju na navodnu komunikaciju premijera Lukšića i šefa diplomatije Milana Roćena sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina.

Lukšić i Roćen su negirali bilo kakvu povezanost sa odbeglim šarićem, ocenili da se radi o pokušaju diskreditacije vlade i zatražili hitnu istragu tužilaštva, koja je potvrdila njihove navode.

Tužilaštvo, međutim, istražuje ko je u crnogorskoj policiji bio u posedu telefonskih listinga, koje za svoje operativne potrebe koristi policija, i u njih uneo netačne podatke. Uprava policije negira da je listing falsifikovan u toj instituciji.
XS
SM
MD
LG