Dostupni linkovi

Tadić: Uloženo mnogo energije u Kosovo i evrointegracije


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak u Kragujevcu da su oni koji su se bavili evrointegracijama potrošili svu energiju za Kosovo i da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.

"I naša diplomatija i svi koji su se bavili evrointegracijama potrošili su svu ljudsku energiju i da odbranimo naš integritet i dobijemo status kandidata", rekao je Tadić na pitanje novinara da li je trenutak da se preispita i personalna odgovornost što Srbija 9. decembra nije dobila kanidaturu za EU.

"Ne postoji zemlja koju nismo obišli. Ja ne znam da li smo imali višu frekvenciju međunarodni sastanaka na ovu temu. Znate, bile su godine kada sam imao po 50 međunarodnih susreta, jednom nedeljno put u svet", rekao je Tadić i dodao da je Ministarstvo inostranih poslova imalo svoj deo posla, kao i Božidar Đelić.

"Ogromna energija je izlivena. Nije nam žao i nećemo da odustanemo. Mi jasno znamo da je to put. Srbija mora da uđe u EU zato što nemamo bolje rešenje. Kada bismo ga imali rado bismo zaokrenuli u ovim okolnostima jer se i Evropa suočavaju sa problemima, a s druge strane Srbija ne može da odustane od elementarnih interesa", rekao je Tadić.
XS
SM
MD
LG