Dostupni linkovi

EULEX: Prikupljaju se dokazi o napadu na vojnike


EULEX: Prikupljaju se dokazi o napadu na vojnike


Amra Zejneli

Dve nedelje od incidenta na Jarinju i u Jagnjenici kada su nakon rasprave između lokalnih Srba i snaga KFOR-a u naporima da se barikade otklone, ranjena dva vojnika i desetine drugih povređene, EULEX nije hteo da saopšti nikakve informacije o istrazi ovog slučaja.

Komadant KFOR-a, Erhard Drevs, u ponedeljak je saopštio da su Zvonko Veselinović i njegov brat identifikovani su kao organizatori i lideri nasilja nad vojnicima KFOR-a na severu Kosova. On je kazao da su dokaz tome video snimci, koji se sada već nalaze u EULEX-u.

Iz KFOR-a u utorak nisu hteli dodatno da komentarišu ovu informaciju. Na pitanje da li postoje dodatni dokazi o incidentu na severu, portparol KFOR-a Frank Martin je odgovorio:

„Ne želimo to da komentarišemo. Za ostale informacije treba da se kontaktira EULEX, zato što se EULEX bavi time“, kazao je Martin.

Međutim ni EULEX nije želeo da komentariše ništa što je vezano za istragu o ranjavanju KFOR-ovih vojnika. Portparol EULEX-a, Blerim Krasniqi je izjavio da se nastavlja prikupljanje dokaza.

„Ono što možemo reći jeste da misija ne komentariše istrage, a posebno kada je u pitanju prikupljanje dokaza. Razlog tome je zato što želimo da zaštitimo istragu. Ali, naglašavamo da KFOR i EULEX nastavljaju sa svojom uskom saradnjom“, kazao je Krasniqi.

Ceo prilog možete pročitati OVDE.
XS
SM
MD
LG