Dostupni linkovi

Bivši premijer Sanader i dalje u pritvoru u Remetincu



Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i dalje se nalazi u pritvoru u Remetincu iako je danas u 7 sati ujutro istekao rok kojeg je u svojoj odluci naveo Ustavni sud, a prema kojoj je Sanader trebao biti pušten na slobodu. Kad će to dogoditi, i dalje nije poznato.

Za danas u 13 sati dogovorena je sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora na kojoj će se raspravljati o zahtjevu za odobrenje pokretanja kaznenog postupka protiv Sanadera, odnosno skidanju zastupničkog imuniteta vezano uz optužnicu za slučaj Fimi-Media.

Podsjetimo, nakon odluke Ustavnog suda, optužno vijeće Županijskog suda donijelo je odluku o produljenju pritvora Sanaderu, ali je istodobno istražni zatvor zamijenjen jamčevinom u iznosu 12,4 milijuna kuna.

Također, ustanovljene su i mjere opreza, bivšem premijeru Sanaderu oduzima se putovnica, a svakog se prvog ponedjeljka u mjesecu mora javiti sucu istrage. Sanadera se tereti da je od ukupno 46,6 milijuna kuna protupravne koristi, sebi ostavio barem 15 milijuna kuna, a ostatak je ostao u ''crnim fondovima'' HDZ-a.
XS
SM
MD
LG