Dostupni linkovi

Đelić neće da povuče ostavku


Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije u ostavci Božidar Đelić izjavio je da neće povući ostavku jer smatra da bi to bilo suprotno principu odgovornosti.

"Naravno da neću povući ostavku. To bi tek bila negacija principa odgovornosti", kazao je Đelić u intervjuu za nedeljno izdanje beogadskog dnevnog lista "Blic".

Đelić je u petak u Briselu rekao da je podneo ostavku zbog toga što Srbija nije na samitu EU dobila status kandidata za prijem u EU.

Đelić je krajem avgusta izjavio da je siguran da će Srbija u decembru dobiti status kandidata i da će u suprotnom podneti ostavku.

U intervjuu za "Blic", Đelić je, komentarišući odlaganje i uzlovljavanje odluke EU o Srbiji, rekao da je to "samo izgubljena bitka, a ne rat", ali je i ukazao da, mada bi "sledeći momenat odluke mogao da bude već u februaru, ...to neće biti tako jednostavno".

Tu ocenu Đelić je objasnio time što, kako je rekao, EU "prolazi kroz najveću krizu u svojoj istoriji, koja nije smao ekonomska, nego i institucionalna".

Ipak, "evropska integracija ostaje najpovoljniji strateški put za našu zemlju", rekao je Đelić. Prema njegovim rečima, evropska integracija Srbije "veoma teško prolazi bez rešavanja pitanja Kosova".
XS
SM
MD
LG