Dostupni linkovi

Oružani sukob kraj aerodroma kod Tripolija


Oružani sukob se vodio u subotu uveče kod aerodroma Tripolija, rekli su libijski zvaničnici agenciji AFP, dok kruže oprečne informacije o okolnostima incidenta i identitetu sukobljenih.

"Došlo je do sukoba između revolucionara iz Tripolija i Zentena (grada 170 km jugozapadno od Tripolija) oko preuzimanja kontrole na aerodromu. Sukob se vodi u blizini aerodroma" koji od avgusta kada je glavni grad pao u ruke pobunjenika, kontrolišu pobunjenici iz Zentena, rekao je Sami Kamouka, zvaničnik Vojske.

"Po našim informacijama, ima dva ranjenika, a sukob se vodi pešadijskim oružjem i protivavionskim topovima", rekao je on.

Jedan pripadnik brigade iz Zentena koji je na kontrolnom punktu na putu do aerodroma, tvrdi da u sukobu ne učestvuju snage pobunjenika iz Tripolija, nego pripadnici Vojske.

On je rekao da je Vojska u subotu pokušala da silom preuzme kontrolni punkt boraca iz Zentena kod aerodroma, da je ranila dvojicu, a dvojicu zarobila.

Reporter AFP javio je su borci iz Zentena na putu za aerodrom u subotu uveče postavili još dva kontrolna punkta, sa desetina teško naoružanih ljudi i bornim kolima.
XS
SM
MD
LG