Dostupni linkovi

Trivan: Kandidatura odložena isključivo zbog Kosova


Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan upozorila je danas da je odluka Evropskog saveta da Srbiji odloži davanje statusa kandidata za EU, nažalost postala tačka predizbornog pozicioniranja opozicije, bilo onih koji tvrde da je moglo brže i bolje, ili onih koji potvrdjuju da nam nije mesto u EU.

"Ono što je vlada učinila u pregovaračkom procesu i u procesu evropskih integracija, u potpunosti je i do kraja u skladu sa Ustavom zemlje i nismo mogli ni više ni bolje" rekla je Trivan i istakla da je DS spreman da podnese odgovornost za svaku učinjenu grešku.

Problem Kosova očigledno zaustalja evropske integracije Srbije, rekla je Trivan i upozorila da DS nije spremna da trpe laži koje Srbiju guraju sve dublje.

Prema njenim rečima, istina koju građanima treba reći je da je status kandidata odložen jedino i isključivo zbog pitanja Kosova, ne zbog reformskih procesa, što je kako je rekla, jasno napisano u zaključku EU.

Ona je ukazala i na to da jučerašnja odluka nije odluka koja ima uticaj na političke stranke već na svakog čoveka u Srbiji.
XS
SM
MD
LG