Dostupni linkovi

Tužilaštvo Crne Gore ispituje policajce o listinzima


Crnogorsko tužilaštvo saslušalo je dvojicu penzionisanih policajaca Uprave policije Crne Gore koji su telefonske listinge Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina, dostavili službama u regionu.

Penzionisani policajci su tužiocu saopštili da su oni 2008. i 2009. godine "partnerskim službama" van Crne Gore predali listinge Darka Šarića, kasnije optuženog za šverc kokaina iz Južne Amerike, prenose podgorički mediji.

Saslušani su penzionisani policajci Nebojša Stijović i Rajko Šoć. Stijović je penzionisan prošle godine, a poslednje zaduženje mu je bilo mesto načelnika Uprave za opšti kriminalitet, dok je Šoć penzionisan u januaru ove godine sa pozicije rukovodioca za krvne i seksulane delikte.

Na tim listinzima je, smatra tužilaštvo, kasnije umetnuto da je Šarić kontaktirao s premijerom Igorom Lukšićem i šefom diplomatije Milanom Roćenom.

Tužilaštvo nastavlja istragu saslušanjem službenika policije, jer smatra da je sporni listing o navodnim telefonskim ragovorima Šarića sa Lukšićem i Roćenom, falsifikovan u Upravi policije.

Sporni listinzi su u nedelju objavljeni u podgoričkom dnevniku "Dan" i oni su redakciji tog lista dostavljeni poštom i poslati su iz pošte u Plužinama.
XS
SM
MD
LG