Dostupni linkovi

Bogdanović: Nema razloga za postojanje barikada


Ministar za Kosovo Goran Bogdanović izjavio je jutros da posle sporazuma koji je postignut u Briselu nema više razloga za postojanje barikada na severu Kosova i da je potrebno što pre ukloniti i ostale barikade.

Bogdanović je rekao da je situacija na severu Kosova trenutno mirna i da se život polako normalizuje, da je dobar deo barikada uklonjen, a još uvek one postoje na određenim mestima, što ne znači da se u narednom vremenskom periodu neće ukloniti.

Poziv koji je predsednik Srbije Boris Tadić uputio građani Kosova su ozbiljno shvatili i okrenuli su se uklanjanju barikada, rekao je Bogdanović za TV Pink.

On je istakao da je potrebno što pre skloniti i ostale barikade, jer postoji velika opasnost od novih sukoba i gubitka ljudskih života i postoji jak razlog da se te barikade sklone i da se pristupi implementaciji dogovora sa Prištinom.

Prema njegovim rečima, predstavnici opština na severu Kosova su tražili da budu upoznati sa sadržajem sporazuma i šef tima za dijalog Beograda Borko Stefanović im je objasnio sve mogućnosti dogovora oko prelaza i zajedničkog upravljanja.

On je izrazio očekivanje da će narednih dana doći do takvog sastanka i nema razloga da se ne samo predsednici opština, nego i građani Srbije i Skupština Srbije i Vlada, ne prihvate takav dokument.
XS
SM
MD
LG