Dostupni linkovi

Lukšić očekuje pozitivnu odluku 9.decembra za Crnu Goru


Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić informisao je danas ambasadore država-članica NATO-a u ovoj zemlji o aktuelnoj ekonomsko-političkoj situaciji u Crnoj Gori, ističući da Crna Gora u skladu sa ostvarenim napretkom očekuje pozitivnu odluku Evropskog savjeta, 9. decembra u Briselu.

Lukšić je razgovarao sa ambasadorima država-članica NATO-a u okviru sastanka koji je organizovao Vladimir Gašparič, ambasador Slovenije koja je trenutno kontakt zemlja Crne Gore za NATO.

Premijer je podsjetio na sveobuhvatne reformske procese i na aktivnosti koje su u posljednjih 11 mjeseci provedene u pravcu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU i NATO-u, ali i napomenuo da je podrška zemlja članica od suštinske važnosti za dalje evropske i evroatlantske integracijske procese.

"Ne provodimo reforme zbog Evropske komisije i nismo opterećeni datumima, fokusirani smo na aktivnosti koje će crnogorske institucije i društvo učiniti zrelijim, a životni standard građana boljim i kvalitetnijim", rekao je Lukšić.
XS
SM
MD
LG