Dostupni linkovi

Lavrov oštro odgovorio na kritike Klinton


Rusija je danas oštro odgovorila na kritike američkog državnog sekretara Hilari Klinton na račun parlamentarnih izbora rekavši da skup Organizacije za bezbjednost i saradnju (OEBS) u Viljnusu nije "Hajd park" gdje govornici samo dolaze, održe govor i odu ne slušajući nikoga.

"Nekoliko mojih kolega koristi ovaj forum da se žali na neka pitanja koja nemaju nikakve veze sa dnevnim redom i to je slučaj sa mojom koleginicom Hilari Klinton, koja je došla samo da impresionira svoje glasače u Demokratskoj stranci", naglasio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov novinarima u Viljnusu.

On je dodao da "to nije londonski ni Hajd park, ni trg Pobjede u Moskvi, gdje govornici dođu da iznesu što im je na duši a zatim se okrenu i odu, ne slušajući nikoga.Lavrov je istakao da izjava Klintonove izražava "nepoštovanje" prema 56-članom Organizaciji za bezbjednost i saradnju u Evropi (OEBS), koji zasjeda u Viljnusu.On je dodao da bi Rusija radije da rješavanja pitanja putem dijaloga umjesto da koristi međunarodne susrete da kritikuje druge.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je juče američke kritike kao neprihvatljive i apelovalo na Vašington da se uzdrži od takvih "neprijateljskih napada u budućnosti".

Međunarodni posmatrači rekli su nakon izbora u nedjelju da je bilo određenih neregularnosti i da je glasanje namješteno u korist vladajuće partije premijera Vladimira Putina.
XS
SM
MD
LG