Dostupni linkovi

Bramerc predstavlja izveštaj o saradnji Srbije sa TribunalomGlavni tužilac Haškog tribunal Serž Bramerc predstaviće danas pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku izveštaj o saradnji Srbije sa tim sudom

Redovni šestomesečni izveštaj je sredinom novembra iz Haga poslat u UN, a Bramerc je tokom nedavne posete Beogradu rekao da Tribunal nema novih uslova za Srbiju. On je tada istakao da pitanje sprovođenja istrage o mreži pomagača bivših haških begunaca, koje je bilo među temama razgovora sa srpskim vlastima, spada u tehničke aspekte saradnje Srbije sa tim sudom.

Bramerc i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić saglasili su se prilikom susreta u Beogradu da se saradnja Srbije i Tribunala u oblasti dostavljanja dokumentacije, pristupa arhivama državnih organa i svedocima i drugim tehničkim aspektima obavlja na visokom profesionalom nivou i da nema nijednog otvorenog pitanja.

Sednici SB UN na kojoj će Bramerc u Njujorku predstaviti svoj izveštaj prisustvovaće i ambasador Srbije pri UN Feodor Starčević.
XS
SM
MD
LG