Dostupni linkovi

Uprava policije: Dokument koji objavljuje "Dan" falsifikat


Uprava policije Crne Gore danas je saopštila da su listinzi prisluškivanih telefonskih razgovora koje povezuju premijera Igora Lukšića i šefa crnogorske diplomatije sa Darkom Šarićem, grubi falsifikat.

"Uprava policije je sprovodeći mere i radnje utvrdila da je dokument, koji je nazvan listingom, a koji je objavljen u dnevnim listu Dan, a gde se pominju imena predsednika Vlade i ministra spoljnih poslova, grubi falsifikat i nije dokument Uprave policije", navodi se u saopštenju koje je potpisao pomoćnik direktora Uprave policije Milan Tomić.

U saopštenju se navodi da je Upravi policije "u kontaktu sa operatorom mobilne telefonije potvrđeno da dokument objavljen u ,Danu", a za koji se tvrdi da je listing, nije dokument koji su oni bilo kome izdali, niti kao takav predstavlja formu koju operator koristi pri dostavaljanju zadržanih podataka nadležnim organima".

Dodaje se da će Uprava policije "o svemu obavestiti nadležno državno tužilaštvo, radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa izradom i objavljivanjem ovog falsifikata".
XS
SM
MD
LG