Dostupni linkovi

Cvetković: Uklanjanje barikada je u interesu kosovskih Srba


Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je uklanjanje barikada na severu Kosova od interesa za opstanak Srba i pozvao pripadnike međunarodnih misija da zaštite sve građane i ne primenjuju nasilje prema Srbima.

"U ovom trenutku moramo otkloniti sve opasnosti kako ne bi došlo do dalje eskalacije nemira i da sprečimo svaku mogućnost da se ugrozi bezbednost stanovništva" istakao je premijer.

Cvetković od pripadnika međunarodnih misija, koje na Kosovu deluju po mandatu Ujedinjenih nacija, zahteva da štite sve građane i ne primenjuju nasilje prema srpskom stanovništvu, a od Srba na severu Kosova očekuje da mudrim odlukama doprinesu opstanku na celoj teritoriji te zemlje.

Cvetković je ponovio stav zvaničnog Beograda "da su barikade postigle svoj cilj - zaustavljeno je instaliranje institucija Kosova na severu, a dijalog pokrenut sa mrtve tačke."

"Sada treba dati šansu pregovorima. Vlada Srbije smatra da se dijalogom može doći do dugoročne stabilnosti koja ne ugrožava opstanak Srba na Kosovu", rekao je premijer Cvetković.
XS
SM
MD
LG