Dostupni linkovi

Tadić: NATO bi ponovo porazio Srbiju


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u sredu uveče da bi Srbija, u slučaju da pošalje policiju i vojsku na Kosovo i Metohiju, ušla u rat sa NATO koji bi izgubila.

"Bio bih srećan kada bih bio predsednik republike koji je institucije dobio u nadležnost u situaciji kada može da upotrebi policiju i vojsku na čitavom prostoru moje zemlje, na Kosovu i Metohiji", kazao je Tadić za Radio-televiziju RS (RT RS).

Međutim, podsetio je Tadić, svima je poznato da Srbija na Kosovu nema ni svoju vojsku, ni policiju, te bi ušla u rat sa NATO kada bi poslala svoje oružane snage na Kosovo.

"Kada bi ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživela poraz, doživela bi velike žrtve i devastaciju imovine i ekonomskih kapaciteta", ukazao je predsednik Srbije.

U takvoj situaciji, upzorio je Tadić, Srbija bi još dvadeset godina bila u zaostajanju u odnosu na sve zemlje, a posebno u odnosu na razvijene zemlje sveta.

"Kada bismo se tako ponašali, mi bismo bili najneodgovorniji ljudi, ne bismo zaštitili nijedan život na Kosovu i Metohiji, jer bismo taj rat izgubili, izgubili bismo međunarodni kredibilitet jer ga ne bismo poštovali, a na njega se pozivamo u zaštiti integriteta na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.
XS
SM
MD
LG