Dostupni linkovi

Putin: Strane sile pokušavaju da utiču na izbore


Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u nedelju da strane sile pokušavaju da utiču na parlamentarne izbore u Rusiji zakazane za 4. decembar ali i na predsedničke 4. marta za koje je on potvrdio nominaciju ispred stranke Jedinstvena Rusija.

"Znamo da ovih dana, pred održavanje izbora za Dumu i glasanje za predsednika, predstavnici pojedinih stranih zemalja okupljaju one kojima plaćaju, takozvane primaoce subvencija, da im daju instrukcije i zaduženja kako bi uticali na izbornu kampanju", rekao je Putin, po prijemu nominacije za predsednika Rusije.

Putin se založio za aktivnu spoljnu politiku, u kojoj će Rusija "direktno i pošteno braniti svoje interese".

"Svi naši partneri u inostranstvu treba da razumeju da je Rusija demokratska zemlja, siguran i predvidiv partner, sa kojim se može i mora dogovarati, ali joj se ništa ne može nametnuti spolja", rekao je Putin.

On je naglasio da će voditi "politiku narodnih interesa" i da će se boriti za "dostojanstvo zemlje svakog građanina".

Govoreći o "novoj etapi razvoja Rusije", Putin je kao zadatke naveo povećanje životnog standarda, razvijeniju privredu sa modernim tehnologijama, socijalnu pravdu, dalji razvoj političkog sistema na demokratskim osnovama i očuvanje celovitosti zemlje.
XS
SM
MD
LG