Dostupni linkovi

Timošenkovoj se zdravlje pogoršava


Advokat bivše premijerke Ukrajine Julije Timošenko izjavio je da se pogoršava zdravstveno stanje njegove klijentkinje, osuđene na sedam godina zatvora.

"Julijino zdravstveno stanje se pogoršava, ona ima hematome po telu", rekao je advokat Sergej Vlašenko, pošto je Juliju Timošenko posetio u pritvorskoj jedninici u Kijevu.

"Ona nije ni pod kakvim lekarskim tretmanom i dobija samo injekcije protiv bolova", rekao je on.

Pošto je u poslednje vreme imala jake bolove u leđima, Timošenkovu su u sredu pregledali lekari u jednoj državnoj bolnici u Kijevu.

Posle toga je iz zatvora u kome se bivša premijerka nalazi saopšteno da ona nije bolesna ni od kakve teške bolesti, da je u stanju da bude saslušana u okviru sudskih istraga, kao i da je lekarska komisija iz ministarstva zdravlja odobrila da ona lekarsku pomoć dobije u zatvoru.

Julija Timošenko osuđena je u oktobru na sedam godina zatvora zato što je, prema mišljenju suda, 2009. godine, dok je bila premijerka Ukrajine, dozvolila potpisivanje ugovora o uvozu ruskog gasa po nepovoljnoj ceni, čime je oštetila državu za više od sto miliona evra. Evropska unija je kritikovala presudu i ocenila da je ona politički motivisana.
XS
SM
MD
LG