Dostupni linkovi

Kina pozdravila formiranje prijelazne vlade u Libiji


Kina je danas pozdravila formiranje nove prelazne vlade u Libiji i napomenula da je spremna da preuzme konstruktivnu ulogu u rekonstrukciji zemlje.

Peking je izrazio zadovoljstvo što je od libijskih vlasti dobio uvjeravanja da će kineske kompanije dobiti nadoknadu za gubitke koje su pretrpjele tokom mjeseci pobune u Libiji.

"Formiranje prelazne vlade predstavlja važan korak u političkoj tranziciji Libije, što Kina pozdravlja", navodi se u saopštenju portparola kineskog Ministarstva inostranih poslova Liua Veimina.

Libijski premijer Abdel Rahim al-Kib saopštio je juče, u utorak, da je formirana njegova Vlada i da su najmanje dva ministarstva pripala bivšim borcima koji su se borili protiv režima Moamera Gadafija.

"Nadamo se da će se politička i ekonomska rekonstrukcija Libije nastaviti bez problema, da će biti osigurana socijalna stabilnost kao i da će doći do nacionalnog pomirenja", navodi Liu.Dodao je da su libijske vlasti izrazile spremnost da pruže kompezaciju kineskim preduzećima, ali nije precizirao o kakvoj vrsti i visini nadoknade je riječ.
XS
SM
MD
LG