Dostupni linkovi

MMF: Budžet Crne Gore za 2012. hrabar i ambiciozan


Budžet Crne Gore za narednu godinu vrlo je ambiciozan i hrabar, ocenio je šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Gervin Bel.

Bel je saopštio da je budžet za narednu godinu, koji je Vlada projektovala na iznos od 1,252 milijardi EUR, hrabar i ambiciozan zato što između ostalog nije ustuknuo da primeni određene mere kada je u pitanju prihodna strana.

“Budžet je hrabar i ambiciozan jer se suočava sa ukupnim fondom zarada u javnom sektoru, gdje je cilj nadležnih organa da taj fond bude na konstantnom iznosu”, rekao je Bel na konferenciji za novinare nakon završnog sastanka sa predstavnicima Centralne banke (CBCG) i Ministarstva finansija.

Prema riječima Bela, budžet je hrabar i zato što se pokušava rešiti dugoročni problem koji postoji u sektoru proizvodnje aluminijuma kao i u nikšićkoj Željezari.

U MMF-u procenjuju da je crnogorska ekonomija u dosadašnjem dijelu godine rasla između dva i 2,5 odsto, što je veći iznos od majskih procena te međunarodne organizacije.

“Rast u velikoj meri odražava izuzetno dobar učinak sektora turizma, što je ohrabrujuće. Konstatovali smo takođe i poboljšano rešenje problema u bankarskom sektoru koji je stabilan”, rekao je Bel.
XS
SM
MD
LG