Dostupni linkovi

Borovo: Svijeće i cvijeće za žrtve agresije


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu masovne grobnice na farmi "Lovas", između Borova i Dalja, danas je u spomen na 24 žrtve srpske agresije ekshumirane 2001. iz masovne grobnice na tom mjestu završio program obilježavanja "Žrtve Borovo naselja za Domovinu".

U sklopu "Žrtve Borovo naselje za Domovinu" bacanjem vijenca u Dunav obilježena je i obljetnica stradanja oko stotinjak hrvatskih branitelja i civila pogubljenih na obali Dunava u prijeratnu Borovu selu, a današnjem Borovu.

Program obilježavanja "Žrtve Borovo naselja za Domovinu", koji je dio obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991." i 20. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, počeo je jutros komemorativnim skupom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred negdašnjom zgradom Borovo-commercea u čijem podrumu se nalazio odjel vukovarske ratne bolnice.

U koloni sjećanja sudionici obilježavanja prošli su Borovom naseljem do crkve Gospe Fatimske u kojoj je misu zadušnicu služio fra Franjo Tomašević, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik Župe Presvetog Trojstva u Karlovcu.
XS
SM
MD
LG