Dostupni linkovi

SPO: Oslobađanje Marka Miloševića nova sramota pravosuđa



Srpski pokret obnove (SPO) danas je ocenio da sudiji koja je oslobodila Marka Miloševića i petoricu njegovih pomagača, optuženih da su pretukli aktiviste Otpora u Požarevcu, "nije mesto u pravosuđu".

SPO je u saopštenju naveo da oslobađajuća presuda dodatno "učvršćuje uverenje da je preduslov korenitih promena u Srbiji donošenje Zakona o lustraciji".

"Sudiji Gordani Vidojković koja je donela presudu nije mesto u pravosuđu, a lustracijom bi se sistem u Srbiji oslobodio svih onih koji su na bilo koji način učestvovali u političkim ubistvima, trgovini drogom, ljudima, štitili duvansku i građevinsku mafiju", navodi se u saopštenju.

Marko Milošević i još pet osoba oslobođeni su juče tužbe da su 2. maja 2000. godine pretukli trojicu članova Otpora u centru Požarevca, zbog apsolutne zastarelosti krivičnog dela.

Oni se terete da su pretukli Momčila Veljkovića, Radojka Lukovića i Nebojšu Sokolovića.

Advokat Dušan Cvejić najavio je žalbu Apelacionom sudu na jučerašnju presudu, dok je oštećeni Veljković najavio da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog povređenog prava na suđenje u razumnom roku.
XS
SM
MD
LG