Dostupni linkovi

Ešton očekuje skori nastavak dijaloga


Ešton očekuje skori nastavak dijaloga

Visoka predstavnica Evropske unije Katrin Ešton izjavila je u ponedeljak u Briselu da uskoro očekuje nastavak dijaloga Beograd-Priština, naglasivši da veruje da će predsednik Srbije Boris Tadić u tome potvrditi "svoju lidersku sposobnost", javlja dopisnik RSE iz Brisela.

"Iskreno se nadam da ćemo novu rundu dijaloga videti uskoro. Rekla sam predsedniku Tadiću nekoliko puta da verujem o njegove liderske sposobnosti u Srbiji i da verujem da on iskreno želi da vidi Srbiju kao deo Evropske unije, i on zna da postoje stvari koje treba da se urade kako bi do toga došlo", kazala je Ešton i dodala:

"Nije lako biti lider. Biti lider u ovim okolnostima podrazumeva da on (predsednik Tadić) mora da da prednost dugoročnim interesima svojih građana, što je uverena sam Evropska unija. Ako je sposoban da to uradi, EU će biti vrlo raspoložena da mu pruži podršku kako bi to postigao".

Ešton je rekla da o dijalogu Beograd-Priština i zategnutosti na severu Kosova u ponedeljak nije razgovarala sa šefovima diplomacija EU.
XS
SM
MD
LG