Dostupni linkovi

Novo suđenje Mladićevim jatacima 21. decembra


Početak novog suđenja optuženima za skrivanje Ratka Mladića od 2002. do 2006. godine zakazano je za 21. decembar pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Desetoro optuženih, koji su ukinutom presudom iz decembra prošle godine oslobođeni optužbi ili je protiv njih odbijena optužba zbog zastarelosti krivičnog gonjenja, sešće na optuženičku klupu pred potpuno novim sudskim većem sudije Tatjane Stefanović.

Prvu presudu, koju je 10. decembra prošle godine, posle više od četiri godine suđenja izreklo sudsko veće sudije Dejana Garića, ukinuo je Apelacioni sud u julu ove godine i naložio ponovno suđenje, zbog povrede odredbi krivičnog postupka i nerazumljivog obrazloženja presude.

Ukinutom presudom Stanko Ristić, Ljiljana Vasković, Borislav Ivanović i Predrag Ristić bili su oslobođeni optužbi da su pomagali u skrivanju Mladića, dok je optužba bila odbijena protiv Saše Badnjara, Ratka Vučetića, Tatjane Janjušević, Bojana Vaskovića, Marka Lugonje i Blagoje Govedarice.

Govedarica je pravosnažno osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine.
XS
SM
MD
LG