Dostupni linkovi

Gradonačelnik Zagreba ide samostalno na izbore


Milan Bandić, nezavisni kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, danas je najavio je da će sa svojom nezavisnom listom izaći samostalno u četiri "zagrebačke" izborne jedinice odbaciviš kalkulacije da će na izborima kaolirati s HDZ-om, HSS-om ili nekom drugom strankom.

Bandić će biti nositelj u prvoj izbornoj jedinici, u drugoj izbornoj jedinici nositeljica liste je Jelena Pavičić Vukičević, u šestoj Slavko Kojić, a u sedmoj Miodrag Demo.

"Nisam izašao iz jedne stranke da bih se priklanjao drugoj", rekao je Bandić iz svog izbornog stožera u Folnegovićevoj ulici u Zagrebu odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li koalirati s HDZ-om.

"Na početku sam rekao da na izbore idemo samostalno, a ostalo smatram novinarskim spinom", odgovorio je pak upitan je li na njegovoj listi HSS-ovac Darko Vuletić ili netko drugi iz zagrebačkog HSS-a. Dodao je da su na njegovoj listi u 1. izbornoj jedinici iz ostale Pavle Kalinić, Ladislav Prežigalo, Drago Žiljak, Adam Končić, dok su s ostalih lista spomenuti Ivica Pančić i Ivana Brkljačić.

Na pitanje zašto na izbore ne ide u 11. izbornoj jedinici, za dijasporu, gdje je na prošlim predsjedničkim izborima osvojio velik broj glasova, Bandić je rekao da dobro zna politiku u BiH i da mu je važnije od jednog ili dva zastupnika u Saboru da se ondje stvori koncenzus oko najboljih političkih ljudi kako bi se sačuvala opstojnost Hrvata u BiH.

Bandić je ustvrdio da će za kampanju utrošiti oko dva milijuna kuna te demantirao da je svoju poziciju zagrebačkog gradonačelnika iskoristio kako bi dobio najbolja mjesta za plakatiranje.
XS
SM
MD
LG