Dostupni linkovi

Oglašena prodaja riječkog Novog lista


Početna cijena za paket od 80,32 posto dionica riječkog Novog lista d.d. je 86 milijuna kuna, stoji u pozivu za podnošenje ponuda za kupnju dionica, koji je danas za Zagrebačku banku kao založnog vjerovnika objavilo Investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri d.d.

Zagrebačka banka aktivirala je svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija, kako bi vratila novac koji joj je dužna ta tvrtka. Dioki je vlasnik većinskog dijela, odnosno 80,32 posto dionica Novog lista.

U pozivu za podnošenje ponuda stoji da se prodaje paket od 48.191 dionice, koje glase na založne dužnike Dioki d.d.(18.190 dionica, tj. 30,32 posto od ukupno izdanih dionica) i Riječki list d.o.o. (30.001 dionica, odnosno 50 posto od ukupno izdanih dionica).

Kao kupci na javnoj dražbi mogu sudjelovati domaće i strane pravne ili fizičke osobe, a kupnja će se odvijati po načelu "sve ili ništa" , što znači da se prodaje isključivo cijeli paket od 48.191 dionice.

Novi list kupio je Dioki Roberta Ježića u svibnju 2008., a sada ta tvrka ima probleme u poslovanju. Po podacima iz financijskog izvještaja, Dioki Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 226,7 milijuna kuna, što je znatan porast u odnosu na 141,2 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju prošle godine.
XS
SM
MD
LG