Dostupni linkovi

Mekgafi iznenađen potezeom delegacije RSDelegacija EU u BiH iznenađena je odlukom predstavnika Republike Srpske da napuste sastanak strukturalnog dijaloga o pravosuđu u BiH u Sarajevu, rekao je portparol Delegacije EU u BiH Endi Mekgafi.

''Ako je problem tehničke prirode, kao što je pomenuto na početku sastanka, onda je usvajanje dnevnog reda bila prilika da se reše ta sporna pitanja, što je deo redovnog postupka ovakvih sastanaka'', rekao je Mekgafi novinarima u Sarajevu.

On je naveo da delegacija Srpske nije dala priliku ni direktoru Direkcije u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje Pjeru Mirelu, niti direktorici Direkcije evropskih integracija BiH Nevenki Savić da daju odgovor na primedbe Banjaluke.

''Prema shvatanju Evropske komisije, sva pitanja koja su pokrenuta iz Republike Srpske bila su pokrivena ponuđenim dnevnim redom sastanka'', tvrdi Mekgafi.

Delegacija Republike Srpske povukla se iz strukturalnog dijaloga, tvrdeći da su neprihvatljivi uslovi za nastavak razgovora.
XS
SM
MD
LG