Dostupni linkovi

Đukanoviću poziv za svjedočenje u slučaju S.Č. nije uručen


Predsjednik Demokratske partije socijalista i bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović nije se danas pojavio na svjedočenju pred Osnovnim sudom u Podgorici u slučaju trgovine ženama.

Iz suda su naveli da se Đukanović nije odazvao, jer mu nije uručen poziv za svjedočenje, pošto na adresi stanovanja bivšeg crnogorskog premijera nije bilo nikog da primi poziv.

Đukanović je trebalo da bude saslušan u svojstvu svjedoka u slučaju afere seks-trafikinga, koji je ponovno aktuelizovan nakon što su advokat Zoran Piperović iz Ulcinja i Podgoričanin Ekrem Jasavić tužili Moldavku S.Č, jednog od glavnih svjedoka u tom slučaju, za lažni iskaz.

Piperović i Jasavić, koji su ranije bili osumnjičeni kao akteri u ovoj aferi, tužili su Moldavku da je dala lažne iskaze o svom tretmanu tokom boravka u Crnoj Gori gdje je, prema ranijim navodima, pružala seksualne usluge.

Kao jednog od učesnika te afere mediji su označavali i Đukanovića, koji je ranije više puta odbacio takve tvrdnje, uz ocjenu da je afera S.Č. montirana radi njegove političke kompromitacije.
XS
SM
MD
LG