Dostupni linkovi

U Siriji 12 mrtvih, Arapska liga optužila sirijski režimArapska liga optužila je sirijsku vladu da nije ispunila prošlosedmični dogovor o primjeni plana Lige, kojim se predviđa obustava nasilja u Siriji, gdje su tokom jučerašnjih protesta snage bezbjednosti ubile 12 civila, javila je agencija Frans pres.

"Arapska liga donijela je odluku da 12. novembra održi novi sastanak o Siriji, zbog nastavka nasilja u toj zemlji, i zato što sirijska vlada nije ispunila dogovor o primjeni plana Lige, kako bi zemlja izašla iz krize", navodi se u saopštenju organizacije.

Prema podacima sirijskih aktivista, snage bezbjednosti su tokom jučerašnjih antirežimskih protesta u istočnom sirijskom gradu Homsu ubile devetoro ljudi, u Hami dvoje, dok je u Idlebu život izgubio jedan čovek.

Generalni sekretar Arapske lige Nabil al Arabi pozvao je predsjednika Sirije da odmah sprovede plan Lige, koji su vlasti te zemlje u potpunosti prihvatile u srijedu u Kairu, i upozorio da bi u suprotnom posljedice u Siriji i regionu mogle da budu katastrofalne.
XS
SM
MD
LG