Dostupni linkovi

Ukrajinske feministiknje zaustavljene na putu prema Vatikanu


Tri feministkinje iz ukrajinskog pokreta Femen, čije aktivistkinje imaju običaj da izlaze golih grudi na demonstracije, u nedjelju je zaustavila talijanska policija, prije nego što su došle do trga Svetog Petra.

One su željele da privuku pažnju, u trenutku kada je papa Benedikt XVI izgovarao tradicionalnu molitvu na trgu Svetog Petra.

Jedna od tri žene je uspjela da razmota transparent na kojem je pisalo "Sloboda za žene", prije nego što su je odveli policajci. Agenti su policijskim kolima odveli žene s trga Svetog Petra.

Feministice iz Femena su primijećene u subotu u Italiji na velikim demonstracijama Demokratske stranke protiv vlade desnog centra.

Skoro gole, od glave do pete tijela obojenog bojama talijanske zastave, nosile su transparente s uvredljivim tekstom na račun Silvija Berlusconija.

Femen ima 300 aktivistica u Kijevu i za tri godine je postao fenomen u Ukrajini i inozemstvu. Razgolićene ili u laganoj odjeći, ove feministkinje su učestale s javnim akcijama na kojim osuđuju prostituciju, seksualni turizam i uznemiravanje čije su žrtve studentice univerziteta u Ukrajini.
XS
SM
MD
LG