Dostupni linkovi

Papandreu sazvao krizni sastanak kabinetaGrčki premijer Jorgos Papandreu sazvao je danas krizni sastanak svog kabineta u trenutku kada se poslanici iz njegove socijalističke stranke kao i ministri bune zbog njegovg plana da se održi referenum.

Sastanak je sazvan pošto se ministar finansija Evangelos Venizelos usprotivio premijerovom planu za održavanje referenduma, smatrajući da učesće Grčke u zoni evra ne može zavisiti od referenduma i da pažnja mora biti usmerena na brzo dobijanje novca za spasavanje zemlje iz dužničke krize.

Ranije danas dve poslanice iz većinske socijalističke partije rekle su da neće glasati kada se bude izglasavalo poverenje vladi u petak, čime socijalisti gube tanku većinu u parlamentu, smanjenu na 150 mesta od 300, prenosi javna televizija Net.

Kako navodi agencija Frans pres Papandreu još teoretski može da dobije poverenje zavisnosti od broja poslanika koji učestvuje u glasanu, ali u ovom trnutku izgleda malo verovatno da će opstati.

Poslanici iz njegove stranke koji ne žele da glasaju protive se njegovoj nameri da održi referendum o evropskom planu pomoći, čemu se takođe protivi pet njegovih ministara.

Jedan socijalistički poslanik rekao je danas da je Papandreu
"prošlost".
XS
SM
MD
LG