Dostupni linkovi

Riker: Napad na Ambasadu SAD-a je akt pojedinca


Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker izjavio je da je teroristički napad vehabije Mevlida Jašarevića na Ambasadu SAD u Sarajevu akt pojedinca i da se tako treba tretirati

"Pojedinac je otvorio paljbu na američku Ambasadu s ciljem da povrijedi Amerikance. Povrijedio je, međutim, građanina BiH, policajca Mirsada Velića, koji se herojski ponio", rekao je Reeker na brifingu za medije organizovanom u Ambasadi SAD u Sarajevu.

On je naveo da u borbi protiv terorizma SAD ovakve prijetnje shvataju ozbiljno i da je napad na Ambasadu pokazao da i dalje postoje oni koji pokušavaju da nanesu štetu Amerikancima.

Ističući da se istraga o ovom napadu nastavlja, Riker je naveo da u BiH, kao i brojnim drugim zemljama, postoje pojedinci koji djeluju nasiljem i da događaji od petka pružaju priliku za jednu drugačiju refleksiju.

Riker je poručio da BiH treba da iskoristi pažnju koja joj je ponovo okrenuta zbog Jašarevićevog napada."Pokažite da želite ići dalje i dobićete i našu podršku i podršku naših partnera u EU", rekao je Riker.

On se nada da će se u BiH konačno postići dogovor o rješavanju pitanja vojne imovine, koje je potrebno za priključenje u NATO.
XS
SM
MD
LG