Dostupni linkovi

Svjedokinja Deportacije demantuje Pejovića


Radojka Žugić – Fejzić, supruga Eda Fejzića deportovanog iz Crne Gore, kazala je za Dan da je bivši inspektor hercegnovskog Centra bezbjednosti, koji je bio glavni svjedok tužilaštva u predmetu Deportacija, da je lično odveo u smrt njenog supruga.

Fejzićeva tvrdi da Slobodan Pejović „bezočno“ govori neistine da je pomogao Bošnjacima, među kojima i Edu, i tvrdi da je upravo on bio najbrutalniji prilikom hapšenja.

U ispovijesti za podgorički list, ona je navela da je najnovije izjave Pejovića shvatila kao ozbiljnu prijetnju i dodala da "ne može da vjeruje da je monstrumu malo" što joj je odveo muža, "nego sada prijeti i ostatku porodice".

Slobodan Pejović je juče, na konferenciji za medije, ustvrdio da je Žugić, kao jedna od svjedoka dokumentranog filma "Junak našeg doba" koji navode da Pejović nije policajc koji im je pomogao, već da se radi o sasvim drugoj osobi , da ona kao i drugi ne govore istinu i da je ne poznaje.

Deportacija BIH izbjeglica iz CG dogodila se maja 1992 godine.U parničnim procesima sa porodicam deportovanih i žrtvama država Crna Gora pristala je na isplatu odrštete čime je priznala zločin deportacije.

Međutim u krivičnopravnom postupku za ovaj zločin policajci koji su označeni kao neposredni izvršioci oslobođeni su optužbi zbog nedostatka dokaza.
XS
SM
MD
LG