Dostupni linkovi

Predstavnici sa sjevera Kosova večeras s Tadićem


Predsjednici srpskih opština sa sjevera Kosova i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković sastaće se večeras u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i razgovarati o mogućnostima za rješenje krize na sjeveru.

Predsjednici četiri opštine rekli su agenciji Beta da će od predsjednika Tadića tražiti jasan odgovor koja je državna politika Srbije prema Kosovu.

"Predsednika Tadića obavestićemo kakva je situacija na severu Kosova i Metohije i obavestiti ga šta smo juče razgovarali sa čelnicima Kfora i Euleksa u Kosovskoj Mitrovici", rekao je predsjednik Opštine Zvečan Dragiša Milović.

On je ocijenio da krizu na sjeveru pokrajine ne mogu da rješavaju predsjednici opština i da je neophodno da se u to uključi državni vrh Srbije.

U Kosovskoj Mitrovici sinoć je održan sastanak lidera četiri opštine i šefa Euleksa Gzavijea de Marnaka na kome, kao ni na prethodnim sastancima tokom sedmice, nije postignut dogovor o uklanjanju barikada koje su Srbi postavili na puteve.

Šef Euleksa rekao je sinoć da će ta misija, zajedno s Kforom, nastaviti da radi kako bi se svim građanima i predstavnicima misija obezbijedila sloboda kretanja.
XS
SM
MD
LG