Dostupni linkovi

Državni mediji u Grčkoj počeli novi trodnevni štrajk


Grčki državni mediji stupili su danas u novi trodnevni štrajk, negodujući zbog rigoroznih mjera štednje, koje je najavila Vlada u Atini.

Sindikat grčkih državnih službenika pozvao je sinoć svoje članove da tokom naredne nedjelje zauzmu zgradu parlamenta u Atini, s ciljem sprečavanja poslanika da, kako navode, izvrše novi zločin protiv radnog naroda Grčke, javili su lokalni mediji.

Poziv sindikata uslijedio je nakon jučerašnjeg upozorenja grčkog ministra finansija Evangelosa Venizelosa sindikalnim liderima "da se ne igraju vatrom" i da stalnim organizovanjem štrajkova ne ugožavaju zajedničke interese zemlje i Evrope.

U Grčkoj su juče protestovali i kontrolori leta i carinici, koji su se pridružili štrajkovima koji kontinuirano potresaju Grčku. Dva vodeća grčka sindikata najavila su za 19. oktobar početak novog 48-časovnog generalnog štrajka.

Najnovijim mjerama štednje predviđeno je smanjene penzija i plata zaposlenih u javnom sektoru, otpuštanje oko 30 000 državnih službenika i smanjenje iznosa za oporezivanje.
XS
SM
MD
LG