Dostupni linkovi

Istraživanje:Vlada i Đukanović najzaslužniji za pregovore sa EU


Crnogorska Vlada i lider DPS-a Milo Đukanović najzaslužniji su za to što će Crna Gora početi pregovore o pristupanju sa Evropskom unijom, rezultati su ankete koju je za potrebe Televizije Vijesti uradila agencija Stratedžik marketing.

Prema toj anketi gotovo 15 odsto ispitanika smatra da je za otvaranje pregovora sa EU zaslužna Vlada, dok je tu zaslugu 13,4 odsto anketiranih građana pripisalo Đukanoviću.

Nešto manje od jedan posto zasluge pripalo je predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću. Na trećem mjestu zaslužnih za pregovore sa EU našao se aktuelni premijer Igor Lukšić sa 8,2 odsto dok, prema mišljenju 6,9 odsto anketiranih zasluga pripada građanima, prenosi portal Vijesti.

Više od polovine ispitanika (56,1 odsto) smatra da će zbog otvaranja pregovora Evropa povećati pritisak na Vladu da odlučnije pristupi u podizanju optužnica i hapšenju “krupnih riba” koje su odgovorne za korupciju i kriminal u Crnoj Gori, dok trećina ispitanika ne vjeruje da će se takav pritisak desiti.

Gotovo 62 odsto ispitanika smatra da bi članstvo Crne Gore u EU bilo dobra stvar, dok skoro 29 odsto da to neće biti “ni dobra, ni loša stvar”. Tek sedam odsto ispitanika uvjereno je da je članstvo u EU loše po Crnu Goru.

.
XS
SM
MD
LG