Dostupni linkovi

Novinaru Petru Komneniću rješenje za zatvor


Novinaru TV "Vijesti" , RSE i Monitora Petru Komneniću stiglo je sudsko rješenje o zamjeni novčane kazne od 3.000 eura za klevetu sa četiri mjeseca zatvora.Odluku je donijelo vijeće Osnovnog suda u Podgorici jer Komnenić nije platio kaznu u propisanom zakonskom roku.

"Ne priznajem odluku suda. Moj advokat će podnijeti žalbu, a oni ako žele da me hapse neka izvole. Toliko o dekriminalizaciji klevete", rekao je Komnenić.

Petar Komnenić je u februaru osuđen za klevetu zbog teksta u nedjeljniku "Monitor" čiji je naslov "Sudije pod prismotrom" u kome je pisao o nezakonitim mjerama tajnog nadzora protiv više sudija Višeg suda u Podgorici. Među sudijama koji se navode u tekstu bio je i nekadašnji predsjednik tog suda, a sada sudija Vrhovnog suda Ivica Stanković.

Komnenićeve navode na sudu potvrdio je bivši sudija Višeg suda Radovan Mandić koji je bio i izvor u tekstu, a sudu je u dokaznom postupku dostavljena i prepiska nadležnih iz koje se vidi da je predmet o mjerama tajnog nadzora volšebno nestao iz arhive Višeg suda i Tužilaštva po čijem su nalogu mjere provođene.
XS
SM
MD
LG