Dostupni linkovi

Kameron podržao ministra odbrane umiješenog u skandal


Britanski premijer Dejvid Kameron izrazio je danas poverenje u svog ministra odbrane Lajama Foksa (Liam Fox), osumnjičenog da je favorizovao prijatelja tokom obavljanja zvaničnih dužnosti.

Ministar odbrane Lajam Foks osumnjičn da je omogućio uvid u državna pitanja svom bivšem cimeru i kumu Adamu Veritiju (Adam Werritty) i dozvolio mu pristup britanskom ministarstvu odbrane i učeše na zvaničnim sastancima.

Veriti, koji nema državnu funkciju, se prema navodima medija predstvljao kao savjetnik ministra i učestvovao je u zvaničnim putovanjima u Sri Lanku i Dubai.

"Lajam Foks je obavio izvrstan posao kao ministar odbrane.. On dobro vodi to ministarstvo", rekao je Kameron danas za Sky televiziju.Britanski premijer je juče već rekao da ima puno povjerenje u Foksa.

U Ministarstvu odbrane otvorena je istraga u ovom slučaju čiji će rezultati biti podnijeti 21. oktobra.Kameronov portparol rekao je danas novinarima da će istraga o ovom pitanju vjerovatno da se produži iduće nedelje i da Kameron neće odmah donositi odluke o tom slučaju.
XS
SM
MD
LG