Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BiH: Zabranjen dolazak gostujućih navijača na stadione


Zabranjen dolazak gostujućih navijača na stadione

Komitet za normalizaciju stanja pri Nogometnom savezu BiH zabranio je organizovani odlazak gostujućih navijača na utakmice Premijer lige BiH i završnice Kupa BiH do završetka jesenje polusezone.

Kako je saopšteno, Komitet za normalizaciju donio je ovakvu odluku zbog incidenata u Banjaluci, Mostaru, Istočnom Sarajevu, Trebinju i Sarajevu, odnosno sve učestalijih nereda navijača koji su kulminirali pred prijateljski dvoboj Željezničara i Hajduka

Komitet za normalizaciju u petak je na sjednici u Zenici zatražio od Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH da utvrdi disciplinsku odgovornost organizatora utakmice Željezničar - Sarajevo za incidente.

Također je zatražena istraga oko izjave Zvezdana Cvetkovića da je incidente na susretu između Željezničara i Borca organizovao direktor Banjalučana Radmilo Šipovac.

Komitet će tražiti sastanak sa državnim i entitetskim policijskim strukturama, te tražiti izmjene zakonskih propisa koje će dati veće ovlasti policiji.

Za petak, 1. oktobar je najavljen sastanak Komiteta i članova Disciplinske komisije, od koje se zahtijeva izricanje rigoroznih sankcija za klubove i pojedince odgovorne za nerede na uitakmicama.
XS
SM
MD
LG