Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Umro Steve Jobs, tvorac kompanije Apple


Umro Steve Jobs, tvorac kompanije Apple

Želimir Bojović

Steve Jobs, osnivač i bivši direktor kompanije Apple, preminuo je u 56. godini života, objasvila uprava Applea u saopštenju za medije.

Jobs će ostati zapamćen kao jedan od simbola 21. veka, ere računara, "gedžeta", "pamethih telefona" i, naposletku, tablet računara.

"S tugom moramo saopštiti da je preminuo Steve Jobs. Njegova briljantnost, strast i energija bili su izvor nebrojenih inovacija koje su obogatile i poboljšale naše živote. Svet je zbog Stevea bio nemerljivo bolji. Ali najveću ljubav imao je prema svojoj supruzi Laurene i svojoj porodici. Naša srca su uz njih, kao i uz sve koje je Steve dodirnuo svojim neverojatnim darovima", saopteno je iz kompanije Apple.

I Bill Gates i Mark Zuckerberg tuguju za Jobsom.

"Uistinu sam tužan zbog smrti Stevea Jobsa", poručio je u saopštenju za javnost Bill Gates, bivši šef i osnivač Microsofta, najveći Jobsov rival.

"Svet vrlo retko viđa osobu s dubokim utjecajem kakav je imao Steve. Odjeci njegovog rada osećaće se još generacijama. Za one među nama koji su bili dovoljno sretni da rade s njim, to je bila ludo velika čast. Neizmerno će mi nedostajati", kaže Gates.

"Steve, hvala ti što si mi bio mentor i prijatelj. Hvala što si dokazao da je moguće stvoriti nešto što će promijeniti svet. Nedostaja ćeš mi", napisao je na Facebooku Mark Zuckerberg, osnivač najpopularnije svjetske društvene mreže.

Kompletan tekst možete pročitati OVDE.
XS
SM
MD
LG