Dostupni linkovi

DPS i njeni lideri i dalje užvaju podršku građana Crne Gore


Istraživanje monitoring organizacije CEDEM , pokazuje da vladajuća Demokrtska partija socijalista (DPS) ima ubjedljivo najveći rejting odnosno podršku građana od 46,1 odsto.Zatim slijede Socijlistička narodna pratija NP (17.9), Nova srpska demokrtija (8.2), potom Socijaldemokratska partija (7.9), Pokret za promjene (7.6) i Bošnjačaka stranka (2.6).

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović najpopularniji je političar u zemlji sa prosječnom ocjenom 3.32, pokazalo je posljednje istraživanje CEDEM-a, koje je sprovedeno sredinom septembra u 16 crnogorskih gradova.

Sa ocjenom 3,25, na drugoj poziciji po popularnosti, našao se premijer Igor Lukšić sa, kako je istakao Bešić, izraženom razlikom u odnosu na njegovog prethodnika Mila Đukanovića, koji ima prosječnu ocjenu 2,9. Četvrti po popularnosti je Miomir Mugoša gradonačelnik Podgorice, pa tek onda opozicioni lider Srđan Milić lider Socijalističke narodne partije.

Istraživanje je pokazalo da više građana, odnosno 45,2 odsto, smatra da se Crna Gora kreće u pravom pravcu, dok 22,7 veruje da je na pogrešnom putu.
Većina građana smatra da će Crna Gora dobiti datum pregovora o pristupanju u punopravno članstvo EU, kao i da treba da bude deo Unije.

S druge strane, većina crnogorskih građana - 40 odsto, protiv je ulaska u NATO, dok 31 odsto smatra da Crna Gora treba da bude deo Severnoatlanske alijanse.
XS
SM
MD
LG